Blote benen in de zomer

Het wordt zomer en de temperatuur loopt lekker op. Eindelijk! Genieten van een terrasje of het strand. Je voelt je in vakantiestemming, ook al heb je alleen een vrije middag. Maar het mooie weer brengt ook allerlei dilemma’s met zich mee. Want er zijn nogal wat meiden onzeker over hun benen. En wat doe je dan als het warm wordt en je durft de deur niet uit in je nieuwe zomerjurkje?

Onzeker

Veel meiden voelen zich onzeker om zich in de lente meer bloot te gaan kleden. Ze vinden bijvoorbeeld hun benen niet mooi. Te recht, te dik, te flubberig, te dun of te wit. Vergelijk je maar eens met de meeste blote benen op insta, in magazines of die van de modellen in de jurkjes van je online shop. Zulke benen heeft niemand in de echte wereld. Toch is dat je voorbeeld van hoe dat jurkje of die korte broek je zou moeten staan? Nee joh! Kijk om je heen, gewoon in de straat in jouw stad.

Je eigen kritische blik

Echt iedereen heeft andere benen en vaak zijn ze veel steviger, flubberiger of stakeriger dan die je online zag. En heb je wel eens goed naar knieën gekeken? Knieën zijn eigenlijk gekke dingen, bijna niemand heeft ‘mooie’ knieën. En niet alleen jouw benen zijn wit, met rode vlekjes of blauwe lijntjes. Je benen hebben de hele winter verstopt gezeten in lange broeken of leggings. Net als die van iedereen in Nederland. Alleen je bekijkt je eigen benen heel kritisch en van heel dichtbij. Het valt veel minder op als je anderen op een afstand met blote benen over straat ziet lopen. Dan zie je dat allemaal niet zo en lijkt het net of die benen van jou veel minder mooi zijn.

Doe het gewoon

Doe het nou maar gewoon, zo snel mogelijk. Een rokje aan, of een korte broek. Want hoe eerder je ze blootstelt aan de zon, hoe eerder ze toch niets van een kleurtje krijgen. En aan het begin van de zomer, zijn er zeker veel meer mensen die nog onwennig rondlopen met hun blote benen. Je moet er echt even doorheen.

Ook al zijn je benen niet je grootste trots, je bent mooi! Als je geniet van het mooie weer, ben je blijer en dat straal je uit. Dat maakt jou voor jezelf leuk en voor anderen ook. Verstop je niet, maar voel je lekker en vrij in je zomerjurkje. Voel de zonnestralen op je benen, wat geeft je meer zomergevoel dan dat?

Mensen zullen naar jou kijken met een glimlach 🙂

Heb jij weleens last van onzekerheid over je uiterlijk? Praat erover mee op ons forum of stel je vraag in een chat van 99gram.nl