Back to school

Het zijn de laatste vakantiedagen.. alles begint bijna weer. School, werk en alles wat moet. Je wordt belaagd met reclame voor alle nieuwe spullen die je zou moeten aanschaffen. Je moet blijkbaar weer nadenken over outfits. Je moet kennismaken met nieuwe mensen, bijvoorbeeld op school. Er komt zoveel op je af. Daar hebben we helemaal geen zin in. Daarom gaat deze blog over: hoe houd je je vakantiegevoel vast? 

In de vakantie kun je zijn zoals je wilt, doen wat je wilt. Lekker vrij zijn, geen gezeur, geen verplichtingen. Misschien is het wel leuk om klasgenoten en vrienden weer te zien, nu ze terugkomen van vakantie. Maar verder is er vooral weer veel wat ‘moet’, veel dingen je aandacht en tijd gaan opeisen de komende tijd.

Jouw vakantiegevoel

Welk vakantiegevoel wil je vasthouden? In een goede vakantie is er veel ruimte voor jou. Je aandacht gaat niet vooral naar anderen, maar juist naar wat jij wilt en wat jou blij maakt. Dat kan zijn dat je houdt van niksen. Een goede vakantie voor jou bestaat dan uit heerlijke slome dagen, luieren, lanterfanten en uitslapen. Zien wat de dag brengt, weinig dingen van te voren gepland. Of misschien word jij juist blij van actie en plan je allerlei leuke activiteiten, ontdek je nieuwe dingen en bezoek je oude vrienden.

Hoe houd je dat vast?

Doe er meer van! Zorg dat je ruimte houdt voor jezelf. Ook al is het maar een klein moment in de week. Doe iets waar je een blij vakantie-achtig gevoel van krijgt. Hierbij een paar ideetjes die je misschien kunnen helpen:

  1. Maak meteen een album van je vakantiefoto’s, dat je kan doorbladeren en aan anderen kunt laten zien.
  2. Zet de herinneringen van je allerfijnste vakantiedagen bij elkaar. Bijvoorbeeld in een fotocollage. Kijk er af en toe naar en stel je voor dat je er weer even bent.
  3. Blijf de leuke of fijne dingen doen, die je ook in de vakantie deed.
  4. Trek, zodra je thuis bent, je relaxte vakantiekleren weer aan.
  5. Ga naar buiten! De avonden zijn nog lang genoeg om ook dan nog even te fietsen, skaten, wandelen, of lekker buiten te zitten.
  6. Beslis of er dingen zijn die je deed voor de vakantie en waarmee je eigenlijk wilt stoppen. Stop daar dan mee.
  7. Neem iets dat je erg aan je vakantie doet denken mee naar school/werk. Een tasje gekocht op dat leuke marktje, een beker voor je thee, een armbandje van het strand.
  8. Plan een volgende vrije niks-dag.

Heb je nog meer ideeën? Deel ze op ons forum en help elkaar zo om de start van het nieuwe schooljaar een beetje goed door te komen.

Heb jij weleens last van alles wat je moet? Praat erover mee op ons forum of stel je vraag in een chat van 99gram.nl