Dit ben ik!

Die dame die zo bescheiden is, die een eetprobleem heeft gehad, die meid met die babyface? Nee, dat ben ik niet. Of nouja, dat hoort ook bij mij, maar ik ben die dingen niet…

Leuk om kennis te maken! Ik ben Brenda en ben 27 jaar. Vanaf nu zal ik regelmatig blogs schrijven voor 99gram. Je zult mij ook vinden op Instagram en facebook. Een aantal jaren geleden keek ik zelf op 99gram, omdat ik opzoek was naar herkenning en support. Ik was onzeker, had een eetprobleem en wilde graag weten hoe ik hier mee om kon gaan. 

Lange tijd wist ik namelijk niet goed wie ik nou was, waar ik bij hoorde en wat nu bij mij paste. Zo zag ik wel dat ik verlegen, onzeker, gevoelig was en graag dingen goed wilde doen, maar deze eigenschappen vond ik niet leuk. Dat ik ook vriendelijk, nieuwsgierig en creatief was woog hier niet tegenop. Het was niet genoeg, ik was niet genoeg. Dit maakte dat ik mij steeds vaker liet beïnvloeden door mensen om mij heen. Zo ging ik mee in de keuzes van anderen, omdat dit veilig voelde. Ik wilde zo graag dat anderen mij leuk vonden en andere mensen maakten vast betere keuzes… 

Doordat ik steeds meer van mezelf opgaf, kwam ik steeds verder van mezelf af te staan. Uiteindelijk zorgde dit er in combinatie met mijn extreme onzekerheid, perfectionisme en gevoeligheid voor dat ik een eetprobleem ontwikkelde. Ik wilde niet dat dit mijn leven zou zijn, dus zocht ik hulp. Eerst online en vervolgens ook ambulant. Beide hebben mij geholpen in mijn zoektocht en herstel. Ik leerde mezelf opnieuw kennen en kreeg meer zelfvertrouwen. De positiviteit die ik online vond heeft mij veel hoop en moed gegeven! Perfectionistisch en onzeker ben ik op zijn tijd nog steeds, maar doordat ik nu meer zelfvertrouwen heb en mezelf beter ken, kan ik hier goed mee om gaan.  

Tegenwoordig kennen mensen mij als enthousiasteling, dagdromer en grappenmaker (ik lach het hardst om mijn eigen grappen). Mijn hart gaat sneller kloppen van muziek, van het dansen door mijn huis en het maken van foto’s. Ik fiets standaard op standje turbo door Groningen (ook zonder haast) en staar het liefst altijd naar de lucht, omdat luchten nu eenmaal prachtig zijn!  

Waar ik het meest blij van word is een goed gesprek, met een wildvreemde of een goede bekende. Dit klinkt zoeter dan het glazuur van een roze koek, maar ik word nu eenmaal blij van mensen en de verhalen die zij vertellen. 

Ik hoop dat ik jullie kan inspireren door mijn ervaringen en positiviteit in te zetten. Zodat niet alleen ikzelf, maar ook jullie hier wat aan hebben. Graag tot snel! 

Liefs, 
Brenda