Even voorstellen…

Een nieuw gezicht, en daarom ook deze blog. Ik ben Anouk, 32 jaar en heb per 1 november het stokje overgenomen van Brenda. Vanaf nu zal ik met regelmaat blogs schrijven voor 99gram en zullen jullie mij vinden op Social Media.

Toen ik zelf worstelde met een eetprobleem bezocht ik regelmatig de website van 99gram. De herkenning in de verhalen van anderen en alles wat ik op de website kon lezen heeft mij enorm geholpen. Ik ben dan ook trots dat ik daar nu vanuit mijn eigen ervaring een steentje in mag bijdragen.

Lange tijd wist ik niet wie ik diep van binnen was. Jaren ging ik door het leven als een onzeker en angstig meisje. Bang om anders te zijn, bang om op te vallen, bang om anderen tot last te zijn. Bang om te falen, het idee hebben niks te kunnen. Worstelend met eten, bewegen, uiterlijk en gewicht. Gevoelens, emoties, angst en spanningen. Ik wist niet hoe ik hier mee om moest gaan. Ik was ontzettend perfectionistisch en nooit was iets goed genoeg. Ik raakte steeds verder van mezelf verwijderd en ontwikkelde een eetprobleem.

Dit was niet het leven wat ik wilde. Ik was niet meer gelukkig en kon niet meer, net als mijn leeftijdsgenootjes op dat moment, genieten van dat wat bij een puberleeftijd past. Ik zocht hulp, eerst ambulant en later ook klinisch. In deze zoektocht leerde ik mijzelf steeds beter kennen. Daarnaast is voor mij, het opzeggen van mijn baan als kinderverpleegkundige, een hele belangrijke stap geweest. Iets wat jaren mijn droom was, bleek op dat moment niet meer goed voor mij te zijn. Een sprong in het diepe, maar wel een hele belangrijke sprong. Ik leerde voor het eerst echt mijn droom te gaan leven.

Uiteindelijk kan ik dan ook zeggen dat ik na veel vallen en opstaan, verschillende therapieën, vrij ben van mijn eetprobleem. Op dit moment ga ik door het leven als Yin Yoga docent en begeleid ik vanuit die rol ook meiden/jongens die worstelen met een eetprobleem. Voor mij is Yin yoga heel helpend geweest op mijn weg naar herstel. Ik leerde hierdoor weer om op een positieve manier om te gaan met mijn lichaam.

Ik durf nu wel te zeggen dat ik blij ben met wie ik ben. Tuurlijk heb ik ook nog zo mijn onzekerheden, en ben ik ook niet altijd vrolijk en blij ik, maar ik heb nu een manier gevonden om hier mee om te gaan.  Het voelt heel erg dankbaar om mijn eigen ervaring in te kunnen zetten.

Ik hoop dan ook dat ik jullie kan inspireren door mijn eigen ervaringen en dat het kan helpen je welkom en gehoord te voelen. Dat jullie herkenning, begrip en motivatie vinden in de blogs.

Liefs Anouk