Volgend jaar wordt het beter….

Kerstmis is voorbij en oud & nieuw ligt alweer in het vooruitzicht. De laatste week van het jaar waarin je veel reflecties voorbij ziet komen. Terugblikken op afgelopen jaar, en vooruitkijken richting het nieuwe jaar. Een nieuw jaar, een nieuw begin. Wat wil jij achterlaten en wat wil jij in 2023 allemaal bereiken of veranderen.

Ieder jaar proberen we het weer, het maken van goede voornemens
Toch is O&N voor veel mensen wel een moment wat je weer even met beide benen op de grond zet. Voor de één zal O&N een moment zijn om naar uit te kijken, voor anderen is het meer beladen. Misschien was 2022 wel een moeilijk jaar. Heb je veel meegemaakt of worstel je op dit moment met allerlei problemen en heb je niet zoveel hoop voor het nieuwe jaar. Hoe is dit voor jou?

Toen ik zelf nog een eetprobleem had vond ik O&N best ingewikkeld. Ik zag vaak enorm op tegen het nieuwe jaar. Je herkent het misschien wel, “iedereen” om je heen wil afvallen of heeft het voornemen om meer te gaan sporten en dat terwijl jij heel hard je best doet om misschien wel wat kilo’s aan te komen of juist het (overmatig) sporten onder controle te krijgen. Wanneer je een eetprobleem hebt zijn dit best ingewikkelde dingen.

Ook voelde ik altijd een enorme druk dat het in het nieuwe jaar beter moest worden. Elk jaar hield ik het mezelf voor; “Dit jaar wordt alles anders.” “Dit jaar wordt mijn jaar.” “Dit jaar ga ik er herstellen.” Ieder jaar had ik opnieuw hoop, maar ieder jaar brokkelde mijn berg hoop een stukje verder af.

Alsof een nieuw jaar ineens alles verandert…. Wat maakt 1 januari nou zoveel specialer dan andere dagen? Het is niet zo dat op 1 januari ineens alles beter moet zijn. Aan jezelf werken, mag altijd, op ieder moment. Kun jij ook trots zijn op de stappen die je wel hebt gezet afgelopen jaar? Ook al zijn het kleine stappen, elke stap is er een om uiteindelijk bij jouw einddoel uit te komen.

Wat vond je goed gaan dit jaar? Wat zou je mee willen nemen uit dit jaar? Wat laat je liever achter? Wat heb je gemist in 2022 en wat zou je graag willen in 2023? Probeer je doelen niet te groot te maken, elke stap is er één. Vandaag is niet anders dan gister en morgen zal ook niet anders zijn dan vandaag. Tenzij jij daar zelf iets aan verandert.

Hele fijne jaarwisseling!
Liefs Anouk