Online behandeling voor eetproblemen

Ken jij of ben jij iemand die last heeft van eetproblemen? Het komt eigenlijk heel vaak voor. Je bent zeker niet de enige. We zien echter dat slechts een heel klein aantal van de mensen met eetproblemen of een eetstoornis hulp zoekt. De stap om hulp te gaan zoeken is vaak groot. Veel mensen vinden het spannend om deze stap te zetten. Het kan spannend zijn om met iemand anders over je problemen en onzekerheden te praten. Soms zijn mensen bang dat de huisarts of een hulpverlener iets zal vinden van hun eetbuien of lijngedrag, of voelen ze teveel schaamte om het te hebben over hun lijf. Of sommige mensen zijn bang dat hun problemen niet als ernstig genoeg zullen worden beoordeeld. Daarnaast zorgen de lange wachtlijsten ervoor dat het steeds langer duurt voordat iemand uiteindelijk in behandeling komt, terwijl het zo belangrijk is dat wanneer je worstelt met een eetprobleem, je zo snel mogelijk je juiste hulp krijgt.

Herken je dit bij jezelf??

Wanneer jij graag hulp wilt met jouw eetprobleem, is er bij 99gram de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier een online behandeling te volgen. Als het nodig is, kun je anoniem blijven. Deze vorm van hulp is voor jongeren vanaf 14 jaar. Je kan je zelf online aanmelden, zonder tussenkomst van een huisarts of andere volwassene, als je de stap om het met iemand te delen anders te groot vindt. We vinden dat belangrijk, omdat we weten dat vaak problemen alleen maar erger worden als je afwacht en niets doet.

Uit een onderzoek naar de resultaten kwam naar voren dat na het volgen van deze behandeling een duidelijke vermindering is te zien van eetstoornissymptomen. Voor veel jongeren die hebben deelgenomen is het programma voldoende om te werken aan het herstel. Soms geven jongeren aan meer of andere hulp te willen en dan helpen wij je via online contact om die stap te kunnen zetten.

Hoe ziet een online behandeling eruit?
Tijdens de online behandeling is er veel aandacht voor het leren verkrijgen van een regelmatig en normaal eetpatroon en reële gedachten over eten, je lichaamsvormen en je gewicht. Je hebt alleen maar online contact via een beveiligd portaal met iemand van het team van 99gram.nl die jou helpt bij de opdrachten. Dat kan via chat of berichtjes. Je kunt in principe zelfstandig aan de opdrachten werken.

Wil je deelnemen?
Heb jij last van je eetgewoontes of van alle gedachtes over eten en je gewicht? Misschien is de online behandeling van 99gram dan ook iets voor jou? Kijk dan op https://www.99gram.nl/online-behandeling/ en doe de zelftest om te kijken of je in aanmerking komt voor dit programma. Als je er vragen over hebt, kun je altijd contact opnemen via onze chat

Mocht je op een lange wachtlijst staan voor hulp bij eetproblemen, dan kunnen we mogelijk ook iets betekenen in de overbrugging. In dat geval willen we wel graag overleg met jou en je verwijzer en/of de instelling waar je op de wachtlijst staat, om ervoor te zorgen dat het goed op elkaar aansluit. Als je dat wilt, mag je altijd contact opnemen met coordinator@99gram.nl.

Je bent meer dan welkom!